- Uiterlijk 16 weken voorafgaand aan de eerste opbouwdag van het evenement moet de aanvraag voor een evenementenvergunning digitaal worden ingediend.
- Bij het aanvraagformulier voegt u een draaiboek en plattegrond(en) toe volgens de inhoud en indeling van Criteria & Handleiding: Draaiboek voor evenementen (zie tabblad: Handleidingen en richtlijnen).
- Uiterlijk 4 weken voorafgaand aan de eerste opbouwdag van het evenement levert u eventuele constructietekeningen, constructieberekeningen en tentboeken aan van podia, tenten en tribunes die op het evenemententerrein worden geplaatst.
- Indien u bedrijfsmatig alcohol verstrekt, moet u ook een ontheffing artikel 35 Drank- en Horecawet aanvragen (zie tabblad "Formulieren").
Buiten evenementen
U vraagt een evenementenvergunning aan voor buitenlocaties wanneer een of meerdere van onderstaande voorwaarden van toepassing is:
- er worden doorgaande wegen afgesloten/gestremd
- er zijn minimaal 300 deelnemers en/of bezoekers aanwezig
- er wordt bedrijfsmatig alcohol verstrekt
- er is inzet van gemeentelijke diensten en/of hulpdiensten nodig
- er wordt geluidshinder veroorzaakt
- het evenement duurt langer dan 1 dag
- er wordt overnacht
- het is een optocht met gemotoriseerd verkeer
- het is een vechtsportevenement
Binnen evenementen
U vraagt een evenementenvergunning aan voor binnen-locaties wanneer het evenement in een:
- daarvoor bestemde ruimte plaatsvindt (bijvoorbeeld een theatervoorstelling in een schouwburg of een horeca-activiteit in horecabedrijf), waarbij er meer dan 2000 bezoekers gelijktijdig aanwezig zijn
- gebouw plaatsvindt wat niet bestemd is voor het houden van evenementen en waarbij een bezoekersaantal wordt verwacht van meer dan 300 personen
Belangrijk om te weten bij binnen evenementen
Voor een evenement in een gebouw dat niet bedoeld is voor het houden van evenementen, dient u naast het aanvragen van een evenementenvergunning, ook een melding Brandveilig gebruik (gebouwen) te doen via het Omgevingsloket.
Voor een meerdaags evenement in een gebouw dat niet bedoeld is voor het houden van evenementen, dient u naast het aanvragen van een evenementenvergunning, ook een omgevingsvergunning aan te vragen voor "strijdig gebruik" via het Omgevingsloket. Hier zijn kosten aan verbonden.
Wet Bibob
Bij de volgende evenementen kan een Bibob toets worden gedaan:
- evenementen waarvan vechtsportwedstrijden of vechtsportgala’s onderdeel uitmaken van het evenement
- B- of C-evenementen waarbij er concrete aanwijzingen zijn, waarbij de vergunning mede gebruikt wordt om strafbare feiten te plegen
pdf Algemeen vragenformulier voor de Bibob toets (PDF, 130.82 KB)